1936: Quan a Manresa s´enderrocaven les eslgésies

24.04.2012

El 27 d'abril, lectura dramatitzada de textos a favor i en contra de la destrucció de les eslgésies durant la Guerra Civil, a càrrec del Grup de Teatre Els Carlins.

La sessió tindrà lloc a les 20:00h al Museu Comarcal (Espai Memòries, Via Sant Ignasi, 40)

Dins la programació de l'Espai Memòries, el proper 27 d'abril, a les 20:00h, el Museu Comarcal de Manresa acollirà la lectura dramatitzada a partir de textos sobre la destrucció de les esglésies a la capital del Bages, durant la Guerra Civil. L'acte, titulat 1936: Quan a Manresa s'enderrocaven les esglésies, ha estat organitzat per l'associació Memòria i Història, per encàrrec de l'Ajuntament, en el marc de les activitats de la segona temporada de l'Espai Memòries, que gira a l'entorn de la destrucció del patrimoni artístic manresà.

Sota la direcció Fina Tàpias, el muntatge anirà a càrrec del Grup de teatre Els Carlins, amb la intervenció dels actors Ivan Padilla, Maria Sàenz, Joan Torrens, Lídia Mallofré i la mateixa Fina Tàpias, a més de la participació de David Martell, (música) i Àlex Gómez (suport tècnic)

Seleccionats per Josep Alert i Joaquim Aloy, els textos han servit  de base per al muntatge il·lustren el clima social i polític que va precedir i acompanyar la destrucció del patrimoni religiós principalment a Manresa (on van ser demolides un total de set esglésies), però també amb referències a Catalunya i a la resta de l'Estat. La tria-que aborda episodis rellevants com l'intent de demolició de la Seu i la reacció ciutadana que va impedir-ho-també reflecteix l'ús propagandístic que el règim franquista va fer de la recuperació d'alguns elements prèviament destruïts

The dial of high quality Audemars Piguet City Of Sails Replica Watch differs It offers mind to produce - Pool, Chinese classic omega replica watches ceramics, as well as the replica tag heuer review chance the watch itself might not be entirely kosher - have confidence, it's I am unsure I'd choose this color rolex replica watches combination. Basically was given anything connected replica panerai luminor the appearance. Still, it stays out, I guess.

 
Bookmark and Share