La Sala

La Sala Els Carlins es troba situada dins d’un equipament cultural propietat de la Fundació Cultura i teatre, la qual és responsable de la seva millora i manteniment. Aquest immoble, amb entrada pel carrer De la Sabateria, ocupa un espai comprés entre el carrer Sant Miquel, De la Sabateria, Pedregar i Beates

HISTÒRIA

L’immoble, del qual se’n té notícia desde el 1870, de bon principi ja era un espai d’esbarjo i activitat cultural.

L’any 1906, arriba en el local la Joventut Carlista Manresana. Un local amb un ampli café saló on s’hi celebraven diverses vetllades i activitats i possiblement d’un petit escenari, que en tot cas no satisfeia les expectatives dels nous inquilins. Per aquest motiu es comença l’ampliació de l’escenari i l’adequació d’un nou accès pel carrer Sabateria digne i espaciós.

Uns anys més tard, el 1910, tingué lloc la primera gran intervenció a l’immoble, però l’estructura actual de la sala es deu a la reforma de l’any 1947. En aquesta fase s’amplió la sala d’espectacles i es construeix un nou amfiteatre. El 1975 després d’un fort temporal el dia 27 de juliol de 1975 una forta ventada aixeca i esfondra el sostre de la Sala Els Carlins. Un ensurt que, per sort, no va tenir costos personals però si alts costos econòmics.

A partir de l’any 2001 i fins a dia d’avui, s’ha portat a terme un ambiciós Projecte de Rehabilitació amb l’objectiu de completar tots els serveis d’accessibilitat, complir tota la normativa de seguretat i guanyar nous espais i serveis per a les activitats. Una tasca que es veu reforçada a partir de l’any 2006 quan s’adquireix la propietat del teatre a travès de la creació de la Fundació Cultura i Teatre, actual propietària i administradora de l’immoble.

Durant l’any 2019 s’ha portat a terme una ambiciosa rehabilitació de la Sala Els Carlins, amb la millora de l’equipament tècnic, un nou sistema de calefacció i aire condicionat, així com la substitució de les butaques i un canvi d’imatge de la platea i amfiteatre.

http://www.elscarlins.cat/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_key.svg

Lloguer

Un espai escènic amb una capacitat de 336 persones, 194 a la platea i 142 a l’amfiteatre.

Tarifes lloguer sala:

  • Lloguer 1/2 dia de representació : 425,00 + IVA (inclou 3h assaig a concretar)
  • LLoguer tot el dia : 600,00 + IVA (2 funcions + 3h assaig a concretar)
  • Preu hora assaig : 50,00 + IVA
Contactar
http://www.elscarlins.cat/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_pencil_ruler.svg

Plànol de la Sala

En aquest document trobaràs el plànol de la sala, l’alçat i la planta.

http://www.elscarlins.cat/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_geolocalize-01.svg

Sala Els Carlins

C/ De la Sabateria, 3-5
08240 Manresa – Veure Mapa
Tel. 93 872 19 24
elscarlins@elscarlins.cat