'El Trívial' guanyadores del Premi Jove de Microteatre d'Els Carlins!Diumenge 30 de maig, 180 persones van omplir el teatre d’Els Carlins per viure la primera microFINAL, o final del Premi Jove de Microteatre impulsat per l’entitat. En una sola funció de poc més de 2 hores es van exhibir les 4 obres finalistes CatFetish, Viatge al Centre del No-Res, El trívial i Nèbula). Va ser una jornada conduida pel jove santjoanenc de 15 anys Ferran Ribera. La victòria, segons el jurat molt renyida perquè “en poc més de

20 minuts per peça n’hi va haver prou perquè poguéssim copsar-ne el talent creatiu dels guions, la direcció i la interpretació”, va ser per l’obra ‘El trívial’ de Jèssica Rivero Prat i Carla Garcia Sansegundo, que va obtenir 3 vots del jurat. La resta d’obres van obtenir un vot del jurat cadascuna. El vot del públic va ser per a CatFetish. De les 4 propostes, dutes a terme majoritàriament per joves del Bages i Moianès de menys de 30 anys, cal remarcar la presència en totes elles de temàtiques reivindicatives, com els empadronaments o sobretot la relació amb els feminismes, LGTBI+ o la transfòbia. En paraules del jurat, “com reca d’haver d’atorgar només un premi!” que consisteix en 500€.


Des d’Els Carlins es valora aquest primer certamen com una aposta compromesa amb el talent teatral jove de la comarca. “Cal felicitar-los a tots i demanar-los que continuïn i de la mateixa manera seguirem treballant per a proporcionar facilitats i ocasions com aquesta per desenvolupar i mostrar tot el seu art”.


El Premi Jove de Microteatre forma part d’una de les 3 línies de la convocatòria artística 2021 de l’entitat (les altres dues són per a residències artístiques i per a muntatges teatrals del Grup de Teatre d’Els Carlins). És una aposta ferma i conscient de l’entitat històrica en un any crític pel sector cultural i associatiu.