MOU-TEatre. I tu, com consumeixes?


FORAT PAU LLUM, una creació teatral col·lectiva per reflexionar sobre el nostre estil de consum, és la nova proposta de MOU_TEatre.


El projecte MOU-TEatre torna el dissabte 14 de maig a les 17:30 a Els Carlins de la mà de cia.Sargantana, Els Carlins i l’ Ajuntament de Manresa.


El proper dissabte 14 de maig, el projecte MOU-TEatre. Arts escèniques, inclusió i transformació social estrenarà la seva darrera creació. I ja en va tres. Si en les anteriors edicions es van explorar els processos de refugi i les ombres de la violència de gènere, en aquesta edició s’ ha escollit el tema del consum. Aquesta temàtica coincideix amb la celebració del dia internacional del Comerç Just i amb el procés que Manresa realitza com a ciutat candidata a ser municipi pel Comerç Just.


Com totes les obres que s’ emmarquen en aquest projecte, es tracta d’una creació col·lectiva que suma testimonis, vivències i anàlisi per encarar-nos a un repte que ens incumbeix a totes les persones. En paraules d’ Alba Rosa i Jordi Pérez de cia.Sargantana:


"Forat, pau, llum és el resultat d’un procés de creació breu al voltant del consum responsable. I parlar de consum responsable, és parlar també de l’altra cara de la moneda, el capitalisme i la globalització. A diferència dels processos de creació anteriors, aquí els testimonis directes ho érem tots. I al mateix temps, la majoria no ens en sentim. Som víctimes d’un sistema que sembla inevitable, que té molts tentacles, alguns d’ells invisibles, que ens dificulten veure més enllà del bosc. L’arbre no ens deixa veure el bosc. Us proposem un viatge per alguns dels racons d’aquest paisatge, alguns dels quals habiten dins nostre, per potser fer-hi un forat, trobar la pau, o fer una mica de llum a tanta foscor."


La representació es portarà a terme a Els Carlins el dissabte 14 de maig a les 17:30 h. La metodologia interactiva amb el públic, requereix que es porti smartphone amb auriculars i comptarà amb un intercanvi final entre públic i actors i actrius. L ‘entrada és gratuïta amb opció a taquilla inversa. Les aportacions recollides es destinaran a projectes que promocionen un consum conscient. Podeu reservar les entrades a ELSCARLINS.CAT.

MOU-TEatre. Arts escèniques, inclusió i transformació social, és una iniciativa de les regidories de Cultura, Cicle de vida i Cooperació de l’Ajuntament de Manresa, per tal de fer del teatre una eina que promogui la reflexió sobre la societat actual i un espai creatiu d’intercanvi entre diferents col·lectius. En aquesta ocasió es compta també amb el suport del servei d’Alcaldia-Presidència per a donar impuls a la difusió dels ODS, en concret a través de l’ obra s’abrda especilment l’ ODS 12.

L ‘acte està coorganitzat per cia. Sargantana, Els Carlins i l’ Ajuntament de Manresa i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, d’ Urbact. Driving change for better cities i Global Goals for Cities.