Convocatòria Artística 2022

El redisseny de l’imatge d’Els Pastorets, la novetat de la nova convocatòria artística 2022 d’Els Carlins


Es manté la convocatòria per als muntatges de la pròpia Companyia Els Carlins, el premi a l’espectacle original i inèdit de microteatre produït per menors de 30 anys; i les residències artístiques.


11 de gener de 2022

Després de l’èxit de la primera convocatòria artística d’Els Carlins l’any passat, a partir d’avui s’obra la nova convocatòria 2022, amb 4 línies de convocatòria diferents que són les de continuació.


Convocatòria oberta per a muntatges teatrals de la Companyia Els Carlins que té per objectiu donar suport a la producció i l’exhibició de muntatges teatrals sortits de la Companyia Els Carlins. Cal ser membre de la Companyia i es tracta d’una convocatòria amateur. L’obra o les obres seleccionades, formaran part del segell d’Els Carlins.


Premi Jove de microteatre, que premia a l’espectacle original i inèdit de microteatre produït per menors de 30 anys del Bages i el Moianès, no necessàriament vinculats a l’entitat. Té per objectiu potenciar la vinculació del sector juvenil a l’entitat i promoure l’aparició de noves iniciatives.


Convocatòria oberta de residències artístiques que dóna suport a la creació i assaig de companyies professionals emergents del territori català en forma de residència artística a l’equipament d’Els Carlins. En queden excloses explícitament companyies de caràcter amateur.


Convocatòria de redisseny de la imatge d’Els Pastorets d’Els Carlins que té per objectiu trobar la persona que redissenyi la imatge d’Els Pastorets d’Els Carlins i d’atraure tant talent emergent com professional renovant la identitat visual d’un dels elements patrimonials més importants de la cultura popular de la ciutat i d’Els Carlins. Els destinataris: persones que es dediquen al disseny gràfic, al cartellisme i a les arts visuals.


Els terminis i les sol·licituds. La línia 2 (microteatre jove) i 4 (redisseny d’Els Pastorets) té el seu termini el dia 28 de febrer de 2022. La línia 1 (muntatges interns) i la línia 3 (residències) són de convocatòria oberta, per tant el termini acaba amb l’any natural (31/12/2022). Les sol·licituds es faran per correu electrònic a elscarlins@elscarlins.cat adjuntant la documentació que es requereixi.


El precedent de 2021: dos muntatges propis, una residència artística i un premi jove. El passat 2021 va ser l’any de la novetat de la primera convocatòria artística, que es va desenvolupar reeixidament. És així com, durant la tardor es van estrenar els dos muntatges de La Companyia Els Carlins: Play Strindberg, dirigit per Joan Torrens; i Somnis de Teatre, dirigit per Ivan Padilla. També es va estrenar ‘Black’, de Laltre Col·lectiu la companyia emergent que va poder gaudir de la residència artística a la sala per preparar el muntatge. Finalment, i no menys important, el mes de maig es va realitzar la final jove de microteatre, amb la participació de 4 propostes i amb la guanyadora ‘El trívial’ de Jèssica Rivero Prat i Carla Garcia Sansegundo.