top of page

NOVETATS D'ELS PASTORETS!

ELS PASTORETS D’ELS CARLINS ES RENOVEN AMB UN AMBICIÓS I ATRACTIU REDISSENY DEL SEU CARTELL


Fruit de la convocatòria artística del passat gener, Joan Locubiche ha estat l’encarregat del nou disseny, amb una estructura compositiva pròpia de cartells de teatre i cinema. El cartell llueix des del dijous 24 de novembre a la Muralla del Carme amb una gran lona de 5 metres de llargada.


Els Carlins i Els Pastorets és un binomi històric indestructible a Manresa. Ni Satanàs, ni Llucifer tenen prou poder. A partir del dia de Sant Esteve i fins al 8 de gener, Els Carlins acollirà cinc representacions d’Els Pastorets de Josep Maria Folch i Torres, en una versió que s'ha adaptat i que s'ha modernitzat en aquest esforç constant dels darrers anys per tenir una representació actualitzada d'un text que és un dels clàssics del teatre català.


Tradició i modernitat, la fusió que impulsa la renovació d’Els Carlins dels últims tres anys

En els darrers tres anys, des d’Els Carlins s’han impulsat diverses campanyes ambicioses amb la voluntat de renovar-se i enfortir-se.

Enguany, dins de la línia de convocatòries artístiques n’ha nascut una de nova promoguda per la comissió artística d’Els Carlins pel redisseny de l’històric cartell d’Els Pastorets d’Els Carlins. Aquesta convocatòria tenia com a objectiu buscar un artista per redissenyar la imatge, renovant així la identitat visual d’un dels elements patrimonials més importants de la cultura popular de la ciutat i d’Els Carlins.


Joan Locubiche, l’escollit per redissenyar l’històric cartell d’Els Pastorets d’Els Carlins

Joan Locubiche, manresà apassionat de la fotografia i la fotocomposició i amb experiència en el món dels cartells cinematogràfics (col·laborant amb productores de Madrid, Los Ángeles, Londres, Brasil, etc.), va ser l’escollit per crear el nou cartell d’Els Pastorets. Altra vegada, vinculant tradició i modernitat, el cartell pretén – seguint l’estructura compositiva bàsica pròpia dels cartells de teatre i cinema – reinterpretar la tradicional i reconeixible imatge que ha sigut símbol identitari dels nostres pastorets fins a dia d’avui. Per a fer-ho, ha treballat la fotocomposició a partir d’un context mínim i la presència de protagonistes jugant amb un element escenogràfic com n’és la caldera. Maria Vila, especialitzada en disseny gràfic, comunicació i il·lustració, ha estat l’encarregada de fer-ne el grafisme.


El cartell és només la imatge visible i la culminació d’una transformació que s’ha dut a terme en els darrers anys i que culmina en les representacions del Nadal del 2022/23. Durant quatre anys, s’ha treballat en una revisió del guió, en una adaptació i actualització del text original de Josep Maria Folch i Torres.


Una entitat en campanya

Més enllà de la convocatòria artística pel cartell, des de l’entitat s’han impulsat altres propostes de renovació. Entre aquestes, en destaquen LA TRAMOIA d’Els Carlins, Fem soroll per fer teatre!, i una convocatòria artística àmplia, amb diverses línies de treball.


LA TRAMOIA d’Els Carlins

La TRAMOIA d’Els Carlins és el grup de mecenatge d’Els Carlins que actualment el conformen uns 150 donants recurrents que fan petites aportacions recurrents. LA TRAMOIA són totes aquelles persones i empreses que des de l’ombra i de forma imprescindible sostenen la sala per dins i fan possible que s’hi segueixi creant la màgia del teatre.


FEM SOROLL PER FER TEATRE!

Seguint amb la idea de renovació per la qual es volia apostar des d’Els Carlins, el mateix abril del 2021 va néixer Fem soroll per fer teatre!, una campanya de captació de fons a través de part de la venda d’entrades. Aquesta campanya té com a objectiu pagar el nou equip de so que ha permès ampliar la programació del teatre i fer una aposta per la programació musical. Actualment, la campanya ja ha inclòs una vintena d’espectacles en la seva programació.


CONVOCATÒRIA ARTÍSTICA

La Convocatòria d’Els Carlins desenvolupa unes bases per impulsar i potenciar de forma tangible a través de la cultura i el teatre els objectius de l’entitat. Fins a dia d’avui, la convocatòria tenia tres línies: la convocatòria oberta de residències artístiques, dirigida a companyies joves i emergents; la convocatòria oberta per a muntatges teatrals de la Companyia d’Els Carlins; i el Premi Jove de Microteatre. Aquest any, s’hi ha sumat la convocatòria pel cartell.


Però… i Els Pastorets, quan són? La temporada d’Els Pastorets d’Els Carlins d’enguany inclourà 5 funcions i una quarantena d’actors i actrius en escena. Les dates de funcions són el 26 de desembre i l’1, 6, 7 i 8 de gener, a les 18h. L’espectacle es representarà a Els Carlins, situat al carrer Sabateria, 3-5, a Manresa. Des d’avui 24 de novembre, les entrades es poden adquirir a través del web (https://entrades.elscarlins.cat/). També es podran comprar presencialment a Els Carlins els dies 22, 23, 29 i 30 de desembre i el 3 i 4 de gener de 18 a 20h. Després de 2 temporades condicionades per les restriccions pandèmiques, aquest any Els Pastorets es celebraran amb total normalitat. L’obra tindrà una durada d’uns 120 minuts sense entreacte. Per seguir el procés de ben a prop, seguiu-nos a les nostres xarxes socials. Instagram: @elscarlins i @pastoretscarlins; Facebook: /salaelscarlins; Twitter: @elscarlins.

bottom of page